Te koop / For sale : Te koop, origineel Nederlandse Dyane

Advertentie 7785 geplaatst op 29 Mei, 13:24
Geplaatst door: Niels uit Ter Aar


Ik heb jaren met veel plezier gereden in deze Origineel Nederlandse Dyane. Ik ben tweede eigenaar en het is tijd voor een derde. Het is 10 jaar mijn dagelijkse auto geweest. Hij heeft wel al die tijd buiten gestaan waardoor er hier en daar roest aan zit op de bekende plekken als het motorkapscharnier, voorruitframe de wielkasten en C-stijlen. De c-stijlen zijn een paar jaar terug deels vervangen.

Het was mijn plan deze auto volledig op te knappen door laswerk te laten doen en dan de auto volledig te laten spuiten. Ik heb echter teveel projecten en kom hier door tijd- en geldgebrek niet aan toe.

De auto is een goede basis voor restauratie en ik zou graag zien dat hij naar iemand gaat die hem in oude luister wil herstellen. Er zijn al zo weinig Dyanes op de wegen tegenwoordig. De laatste 2 jaar staat de auto geschorst in mijn garage. Er zit dus geen APK op. Met een beetje werk komt hij er wel door maar eigenlijk is het het beste om deze auto helemaal op te knappen.

De auto heeft een Dyane-motor (AM2) en versnellingsbak. 2 losse voorstoelen met nieuwe onderzitting en bekleding (zwart skai/PU) de achterbank is nog van origineel zwart skai. Er zit een vrij nieuw dak op (2013) maar daar zit helaas een gaatje in door een sigaret die iemand er op moest gooien. Het chassisnummer is ooit door de RDW officieel opnieuw ingeslagen en is duidelijk leesbaar. (plaat niet rot)

Het plaatwerk is grotendeels met kwast en rollen opgelapt door de vorige eigenaar. Wel in zijn originele kleur Blue Lagune (AC639) Deze kleur is maar een erg korte periode geleverd.

De sierlijsten op de velgen zitten er niet meer op.


advertentie is 364 keer bekeken.

Terug naar het markt overzicht.